29 Kasım 2011 Salı

Alınan Kilolar ve Dertleri


Alınan her beş kilo yeni bir hastalıktır!

Çağımızın hastalığı olan obezitenin ardında sadece çok yemek değil pek çok hormonal sorun da yatıyor. Diyet Uzmanı Banu Kazanç, "Her fazla kilo hastalık getirir.

Aman Dikkat Kanser İhmale Gelmez


Ani kızarma ve çarpıntı yaşıyorsanız dikkat edin

Son yıllarda; stres, yeme bozuklukları, alkol tüketimi, hazır gıdalarla beslenme gibi durumlar, kansere yakalanma riskini artırdı. Vücudun bazı yerlerinde ortaya çıkan tümörler...

Hem Mutlu Hem Zayıf


Zayıflarken mutlu olun

Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, "Önemli olan her besin grubunu tüketirken kontrollü olmaktır.

Diş Protezi Hakkında Bilgiler

Diz protezi ile yaşam kalitenizi artırın

Eklem kıkırdağının yok olmasıyla ortaya çıkan eklem yıpranması (artrozu), istirahat, ilaçlar, fizik tedavi, baston kullanımı ve eklem içi enjeksiyonlar gibi yöntemler ile tedavi 

Erzurum'daki Doktor Ölümlerinin Sebebi Belli Oldu

Doktor ölümlerinin nedeni belli oldu

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (BEAH) görevli biri kadın 3 doktorun 15 ay içerisinde ölüm nedeni olarak doktorların aşırı dozda kullandıkları ilaçlar gösterildi.

Başbakan Bağırsaklarındaki Rahatsızlıktan Ameliyat Oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ameliyat oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, haftasonu bağırsaklarında meydana gelen rahatsızlık nedeniyle Marmara Ünivertesi Hastanesi'nde operasyon geçirdi. Erdoğan'ın bu akşam taburcu olması bekleniyor.

27 Kasım 2011 Pazar

Akciğer Kanseri Nedenleri Tedavisi Riskler


Akciğer Kanseri Nedir, Nasıl Ortaya Çıkar?

Akciğer Kanseri Nedir, Nasıl Ortaya Çıkar?Akciğer Kanseri Nedir ?
Akciğerlerimiz vücudun solunumunu ve oksijen ihtiyacını sağlayan organıdır.Hücreler her organda olduğu gibi, akciğerin görevini yerine getirebilmeleri için bölünerek çoğalırlar.Bölünmeler anatomik olarak normal akciğer dokusundan farklı; ihtiyaç fazlası ve kontrolsuz çoğalma sonucunda akciğerde kitle oluştururlar.Akciğer kanseri bu tümöre verilen isimdir.
Akciğerlerde oluşan bu kitle öncelik olarak bulunduğu alanda büyür ve yaygınlaşır.Daha sonra çevre doku ve organlara sıçrar.Akciğer ve çevresinde bulunan organlara ek olarak kemik ve beyin hasarlarına yol açarlar.

Kas Ağrıları ve Yırtıkları


Kas Yırtığı ve Tedavisi

Kas Yırtığı ve Tedavisi
Bildiğimiz üzere özellikle son dönemlerde insan sağlığını tehdit eden faktörler, insanların belirgin şekilde ilgisini çekmektedir. Bu faktörler, zamana ve mekana bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Günümüzde en çok görülen sakatlık durumlarından birisi olan ve genellikle futbolcular ile duyduğumuz kas yırtığı konusuna bugün sizlerle birlikte değineceğiz ve bilgi sahibi olmanızı sağlayacağız.

Sırt Ağrıları


Sırt Ağrısının Nedenleri ve Tedavi Yolları

Sırt Ağrısının Nedenleri ve Tedavi YollarıŞikayet: Sırtınızın üst, orta veya aşağı kısmında ağrı ve/veya sertleşme var.
Sırt Ağrılarının Nedenleri, Sebepleri
Kötü pozisyon: Sırtınızın üst kısmı ağrıyor. Kötü pozisyon kasları zayıflatıp eklemleri gererek zaman zaman ağrılara yol açabilir. Dik durmaya çalışın ve sağlık uzmanı ya da doktorunuza sırtınızı esnetecek ve karın kaslarınızı güçlendirecek egzersizler sorun.
Safra kesesi sorunu: Karnınızın sağ üst tarafından sırtınıza, sağ omzunuza ve göğsünüze vuran ağrılar var. Aynı zamanda ateş ve titreme, mide bulantısı veya kusma, karında gaz ve mide ekşimesi hissediyorsunuz.
Sırt Ağrılarının Diğer Nedenleri:
Burkulma ve incinme, böbrek iltihabı, skolyoz, böbrek taşı, artrit, disk kayması, osteoporoz, endometriyoz, aort anevrizması, zatürree, kalp krizi, pelvik bölgede iltihap, omurilikte tahribat, rahim fibroidi.
Sırt Ağrısı İçin Ne Yapabilirsiniz?
- Genelde yatak istirahati gerekmez. Vücudun elverdiği kadar hareket daha hızlı iyileşme sağlayabilir. Yataktan, yana dönüp bacaklarınızı indirdikten sonra, iki elinizi yatağa bastırarak yavaşça kalkın.
- Uyurken bacaklarınızın arasına küçük bir yastık koyup yan yatarak belinize yük bindirmeyin ya da sırtüstü yatarken dizlerinizin altına bir yastık koyun.
Sırt ağrınızın nedeni bir kas yaralanmasıysa, 20 dakika soğuk kompres (havlunun içine buz koymak gibi) uygulayın. Bazen bir sıcak bir soğuk, bazen de sıcak uygulamak daha iyi gelir. Sonra komprese 20 dakika kadar ara verin. Bu işlemi 3 – 4 kere yapın

Çiçek Hastalığı


Çiçek (Variola) Hastalığı

Çiçek (Variola) HastalığıÇiçek hastalığı - variola akut, enfeksiyöz bir hastalıktır. Her yaşta ve her cinsten kişiler bu hastalığa yakalanabilir. İki tipi vardır: Variola major ve variola minor. Bu iki tip, esasında birbirine çok fazla benzemekle beraber, variola major’da ölüm oranı % 15, buna karşılık variola minor’da % 0,2’dir.
Çiçek Hastalığının Nedenleri: Filtre olabilen ve hastalık yaralarının içindeki sıvıda bulunan bir virüstür. Bulaşması, hastayla, hastanın eşyalarıyla, hastayla ilgili kişilerle temasla, olasılıkla sineklerle ve virüslü havanın solunmasıyla olmaktadır. Kuluçka dönemi 10-14 gündür.

Akıllı Kimlik Kartı Geliyor


Akıllı kimlik kartları hayatımızı değiştirecek

TÜBİTAK'ın Ar-Ge sürecini tamamladığı akıllı kimlik kartlarının kullanıma girmesiyle, e-devlet kapsamında tüm işlemler yapabilecek, e-imza atılabilecek, atm'lerden para çekilebilecek, kart pasaport olarak da kullanabilecek.




Ateşlendiniz Soğuk Algınlığı mı Yoksa...


Lenf kanseri ateşle başlar

Ağır bir grip ya da ateşli hastalıktan sonra ortaya çıkan bir kanser türü olan Hodgkin lenfoma, gençleri daha sık pençesine alıyor. Nefes darlığı,
Ağır bir grip ya da ateşli hastalıktan sonra ortaya çıkan bir kanser türü olan Hodgkin lenfoma, gençleri daha sık pençesine alıyor. Nefes darlığı, kuru öksürük, yorgunluk gibi belirtiler veren hastalık, ateşle alarm çalıyor

Türk Telekom Polikliniklik Kurdu 1000 Çalışanına Sigarayı Bıraktırdı

Bu polikliniklere şu ana kadar yapılan başvuru sayısı 3 bine ulaştı. Kampanya ile sigarayı bırakan çalışan sayısı ise bini aştı. Proje, hizmet sunulan çalışan kitlesinin büyüklüğü nedeniyle dünyada ve Türkiye’de öncüler arasında yer alıyor.

26 Kasım 2011 Cumartesi

Hamilelikte Önemli Riskler


Günümüzde pek çok hamilelik sorunsuz bir şekilde tamamlanıyor ve anne bebeğini kucağına almanın mutluluğunu yaşıyor. Ancak bazı riskli durumlar var ki hem bebeğin hem de annenin sağlığını tehdit ediyor, hatta ölümlerine bile neden olabiliyor.
Hamilelikte yüksek risk oluşturan sorunlar anne adayında önceden var olabileceği gibi, hamilelikte de ortaya çıkabiliyor. Neyse ki anne adayına ait sağlık sorunlarına erken tanı konulduğu takdirde hamilelik sağlıklı bir şekilde sürebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Derya Eroğlu, hamilelikteki en riskli 3 durumu ve çözüm yollarını şöyle özetliyor:

Depresyon Son Yılların Sorunu Acaba Neden ve Belirtileri Neler


Klinik depresyon, kişinin sosyal işlevlerini ve günlük yaşama dair etkinliklerini rahatsız edecek, bozacak dereceye ulaşmış üzüntü, melankoliveya keder durumudur.
Kişinin ilişki ve etkinliklerini etkilemeyen, üzgün olma durumu ve kişinin moralinin bozukluğu çoğu zaman depresyon olarak anılır. Fakat klinik depresyon tıbbi bir teşhistir ve günlük kullanımdaki depresif olma durumundan çok daha farklıdır. Depresif kişi kendisini yorgun, üzgün, tembel, sinirli, motivasyonsuz ve apatik hissedebilir. Klinik depresyon, normal üzüntü hissinden daha yoğun, sürekli ve kişinin günlük işlerini etkileyecek düzeydeki çökkün bir duygusal durumu ifade eder.

25 Kasım 2011 Cuma

Baba Olmanın Yaşı Var mı ? İdeal Babalık Yaşı Burada


BABA OLMANIN EN İDEAL YAŞI NEDİR?
Günümüzde baba olmak hiç kolay değil. Kimi kariyer basamaklarını hızla tırmanmayı hedeflerken, kimi de ekonomik gücünü pekiştirmeye çalışıyor. Modern çağın olumsuz getirisi olan yoğun koşuşturma da cabası. Hal böyle olunca, bebeklerin en çok ihtiyaç duydukları ?zaman? ve ?ilgiye? yeterince zaman kalmayabiliyor. İşte tüm bu nedenlerden dolayı hemen her erkek kendisine şu soruyu soruyor: Baba olmanın en ideal yaşı nedir? Acıbadem Maslak Hastanesi?nden Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Kültegin Ögel?e, baba olmanın en ideal yaşını sorduk?
Babalar GünüErkekler baba olmaya ne zaman hazır oluyor?
Aslında bunun belirgin bir zamanı yok. Toplumsal olarak değişebildiği gibi, kişiden kişiye de değişebiliyor. Günümüzde aslolan kişinin ruhsal yaşı? Kimin ruhen hangi yaşta olduğunu kim bilebiliyor ki? Diyelim ki erkeğin bulunduğu yaş öyle bir relatif noktadır ki nereye yakın olduğunu bilmek mümkün değildir. Kimi zaman bir genç, bir yaşlıdan ölüme daha yakındır. Bazen bir genç için yaşanmışlar, bir yaşlı için yaşanacaklar kadar önem arz eder. Bu durum göz önüne alındığında erkeklerin  çocuğa kimi zaman yirmisinde, kimi zaman ellisinde hazır olduğunu söylemek mümkün

Son Zamanların Derdi Hava Kirliliği bizi nasıl etkiliyor ?


DOÇ. DR. EKUKLU: -''DÜNYADAKİ HER 20 ÖLÜMDEN BİRİNİN NEDENİ HAVA KİRLİLİĞİYLE İLİŞKİLİDİR''
Trakya Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Galip Ekuklu, dünyadaki her 20 ölümden birinin nedeninin hava kirliliğiyle ilişkili olduğunu bildirdi.
     Doç. Dr. Ekuklu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış mevsiminde hava kirliğiyle birlikte, kışa bağlı hastalıkların insanların yaşamlarını tehdit ettiğini söyledi.
     Hava kirliliği ve buna bağlı sağlık sorunlarının önemli bir halk sağlığı sorunu olarak ortaya çıktığını ifade eden Doç. Dr. Ekuklu, şunları kaydetti:
     ''Dünyadaki her 20 ölümden birinin nedeni hava kirliliğiyle ilişkilidir. Günümüzde küresel ısınma ile iklim değişikliği yaşanmakta. Teknolojiye paralel olarak atıkların artması ve bu atıkların sağlıklı olarak bertaraf edilememesi tehlikenin boyutlarını daha da artırmakta. Motorlu araçlar da kirliğin artmasında etkin bir rol oynamakta.''
     Hava kirliliğine bağlı sağlık sorunlarının öksürük ve bronşitten, kalp hastalığı ve akciğer kanserine kadar geniş bir yelpaze oluşturduğunu bildiren Doç. Dr. Ekuklu, şöyle devam etti:
     ''Bu sorunlar sağlıklı kişilerde bile gözlenmekle birlikte, özellikle bazı risk grupları kirlilikten daha kolay ve daha fazla etkilenmekte, bunun sonucu olarak ciddi sorunlar yaşamaktadırlar. Başta bebekler ve gelişme çağındaki çocuklar olmak üzere, yaşlılar, kronik akciğer ve kalp hastalığı olanlar, gebeler, sigara kullananlar ve sokakta yaşayan yoksullar en önemli risk gruplarını oluşturmaktadırlar. Bu gruplarda hava kirliliğine bağlı olarak, solunum fonksiyonlarında bozulma, solunum ve dolaşım sistemi hastalıklarında artış ya da var olan hastalıkların alevlenmesi gibi sağlık sorunları gözlenmektedir.''
     Risk grubundakilerin sis ve hava kirliliğinin çok yoğun olduğu günlerde sokağa çıkmamaları ya da uygun önlemlerle sokağa çıkmaları gerektiğini belirten Doç. Dr. Ekuklu, ''Özellikle astım ve Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) ve kronik kalp hastalıkları olanların sokağa çıkarken mutlaka ağız ve burunlarını maske, tülbent, atkı gibi uygun malzemelerle kapatmalı. Bu alınabilecek en iyi önlemdir'' diye konuştu.
     

Çocuklarda Obezite Hakkında SDÜ den Açıklama



SDÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİ BİLİM DALI BAŞKANI DOÇ. DR. DÜNDAR: -ISPARTA VE BÖLGESİNDE YAPILAN TARAMADA, ÇOCUKLARDA OBEZİTE ORANINI YÜZDE 11.6 OLARAK BULDUK. BU ORAN KÜÇÜMSENMEYECEK KADAR CİDDİ''

24 Kasım 2011 Perşembe

Grip Kışın Belası Belirtileri Neler Peki ?


Acaba Grip miyim ? Yoksa Soğuk Algınlığı mı ? Yoksa yoksası aşağıda
Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın 'Kritik eşik 15 Aralık' vurgusunun ardından, hava sıcaklığının düşmesiyle yayılma hızı ve ölümlerin artabileceğini belirten uzmanlar aralık ayında aşılanmayı öneriyor. Hapşuruyorsanız, öksürüyorsanız ya da burnunuz akıyorsa önce grip tablosuna bakın ve belirtiler domuz gribi diyorsa mutlaka bir doktora başvurun.

Bu yiyeceklerle artık hafızanız daha kuvvetli olacak


ABD”de yapılan araştırma, kolin maddesinden zengin, tuzlu su balıkları, yumurta, karaciğer, tavuk, süt, soya ve barbunya gibi baklagilleri tüketenlerin hafıza testlerinden daha iyi sonuçlar alındığını ortaya koydu.

Uykusuzluk Sorununun Kaynağı Bulundu


İnsan zihninin en gizemli yanlarından biri olarak kabul edilen uyku mekanizmasını inceleyen Amerikalı bilim insanları, uykusuzluğa yol açan enzimi keşfetti.

Parasetemol Nedir Acaba Baş Ağrılarında Yararından çok zararı mı var?


İskoçya”nın Edinburgh Üniversitesi doktorları, uzun vadede gün aşırı kullanılan ağrı kesici ve ateş düşürücü etkiye sahip olan parasetamolün aşırı doz etkisi yaparak ölüme yol açabildiğini söyledi.

saglikligunlerde.blogspot.com açıldı

SAĞLIKLI GÜNLERİNİZ OLSUN ARTIK SAĞLIK VE SAĞLIKL YAŞAM REHBERİNİZ SAĞLIKLI GÜNLERDE AÇILDI...